Over Level

Over Level

Rijschool Level is een jonge onderneming. Door de kleinschalige opzet is de betrokkenheid bij elke deelnemer groot, waardoor de lestijd zeer effectief kan worden besteed. De tevredenheid van elke deelnemer is waar het Rijschool Level om gaat!

Met Gieten als vestigingsplaats biedt Rijschool Level de gelegenheid aan inwoners van de gemeenten Aa & Hunze,  Assen, Emmen, Oldambt en direct omliggende gemeentes, om een maatwerk rijopleiding te volgen op zijn/ haar eigen niveau.

Rijschool Level stelt alles in het werk, om elke deelnemer op een leuke en effectieve manier, voor te bereiden op het CBR rijexamen. Daarnaast hecht Rijschool Level er waarde aan, dat de deelnemer na de opleiding kan terugvallen op een brede schat aan kennis. Hierbij gaat het om verkeersinzicht, verkeersveiligheid en dat vertrouwd kan worden op aangeleerde vaardigheden, waarmee een voertuig bij diverse omstandigheden onder controle blijft.

Visie

Het behalen van het rijbewijs is een bijzondere stap in een mensenleven! Is het niet fantastisch als je je rijbewijs hebt en je zelfstandig de weg op mag? Wat een vrijheid heb je dan!

Dat er de nodige inspanning aan het examen vooraf gaat, moge duidelijk zijn. Daarom is het goed dat Rijschool Level zorgt voor een ontspannen sfeer en de juiste condities om optimaal te kunnen leren. Rijschool Level houdt er rekening mee dat mensen van elkaar verschillen en biedt daarom voor iedereen een opleiding op zijn/ haar eigen niveau aan.

Alle begin is moeilijk, maar het plezier beleven aan het maken van vorderingen staat voorop! Wat maakt rijschool Level nu anders dan andere rijscholen? Het antwoord daarop is simpel: een hoge mate van kwaliteit, afgestemd op de wensen van de deelnemer en een juiste prijs/kwaliteitsverhouding, want de tarieven zijn scherp!

Gelijk inschrijven voor rijlessen? Meld je aan via het inschrijfformulier

De lesauto’s

Het is natuurlijk prettig om rijlessen te krijgen in een auto die veilig en comfortabel is! Rijschool Level kiest voor kwaliteit. Uiteraard is dit ook het geval met betrekking tot de keuze van de lesauto. Waarin onderscheidt deze auto zich dan ten opzichte van de lesauto’s waar andere rijscholen mee rijden? Kort gezegd: in veiligheid en uitgebreide hulp tijdens de rit! Als het moet kan het voertuig zichzelf achteruit tussen twee geparkeerde auto’s inparkeren…

Veiligheid: dat de auto’s zijn uitgerust/ vol zit met airbags (ook voor de benen van de bestuurder) is niet zo bijzonder. Wél dat er een geavanceerd systeem voorop de auto’s zit (COLLISION PREVENTION ASSIST), dat permanent de afstand meet tot objecten (auto’s over het algemeen, maar er zal bij slecht zicht maar een dikke boom door storm op de weg liggen…). Bij tè weinig afstand tot een voorligger verschijnt een waarschuwingssymbool in het dashboard. Als de afstand nog kleiner is klinkt een alarmgeluid en in beide gevallen zal bij het remmen, extra zwaar worden geremd, zodat het voertuig een hele korte remweg krijgt en snel & veilig tot stilstand komt! Uiteindelijk zal de auto zelf gaan remmen wanneer de bestuurder niet met remmen begint.

Hulp tijdens de rit (handgeschakelde C-Klasse): De  handgeschakelde auto heeft maar liefst zeven versnellingen (6 vooruit en 1 achteruit) en dat hebben natuurlijk meer moderne auto’s. Het handige bij dit voertuig is dat met pijlen in het display wordt aangegeven wanneer doorgeschakeld of juist teruggeschakeld dient te worden. Als dit wordt toegepast tijdens het examen zal de examinator in ieder geval overtuigd zijn dat er milieuvriendelijk (dus economisch verantwoord) wordt gereden!

De Mercedes-Benz C-Klasse (AMG) is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid en daarnaast wordt het milieu gespaard door een efficiënt brandstofgebruik en minimale uitstoot van schadelijke stoffen.

De A-Klasse automaat heeft zelfs 8 versnellingen (7 vooruit en 1 achteruit) en bij deze lesauto zorgt het motormanagement voor de juiste versnelling, zodat ook hier het meest zuinig en efficiënt gereden wordt. Voor de veiligheid zal de auto terugschakelen wanneer stevig gas gegeven wordt (voor het invoegen op de autosnelweg bijvoorbeeld).